Není banán jako banán
Banány

Není banán jako banán

Moji milí čtenáři,

bylo úplně normální sobotní odpoledne a já se svojí hostitelskou ségrou jsme se rozhodly udělat čokoládové bonbóny. Vše šlo jako po másle a společně jsme ukuchtily opravdickou dobrotu.

Povídaly jsme si a ona mi najednou z ničeho nic řekla, jestli mi chutná „chleba“ s karamelem (oni říkají každému pečivu chleba, ale ve skutečnosti to jsou takové housky). Já jsem o této kombinaci nikdy neslyšela, a tak jsem se rozhodla ochutnat. No, popravdě řečeno to prostě chutnalo jako houska s karamelem a nijak úžasné to nebylo.

Houska s karamelem

A už se konečně dostávám k tomu, proč jsem pojmenovala tento článek „Není banán jako banán“. Moje hostitelská ségra zase neznala kombinaci banánu a čokolády a já se rozhodla to změnit. Tak jsem šla do kuchyně, vzala žlutý banán už s trochu černými skvrnami, nakrájela ho a polila čokoládou.

Banánky v čokoládě

Ségra na mě koukala a najednou se začala strašně smát. Já vůbec nevěděla, co se děje. Jenom ukázala na slupku od toho banánu. Později jsem zjistila, že jsem ve skutečnosti nevzala banán, který se normálně jí, ale banán, který se používá na smažení. Je ale pravda, že když jsem ho ochutnala, nechutnal jako normální banán…

Tady totiž májí tři druhy banánu:

  1. Normální žlutý – ten co máme i my v ČR.
  2. Zelený banán -ten se tady používá jako příloha k rybě nebo na úplně úžasné chifles
  3. A pak ty žluté s černými skvrnami, ty se používají na smažení a potom jako příloha, třeba k vajíčku. (To je taky moc dobré.)

Já jsem vůbec nevěděla, že existuje více druhů banánů, vy ano?

Každopádně příště už použiji ten normální žlutý banán. 🙂

Z Peru vás zdraví

Kačenka

This Post Has One Comment

Napsat komentář

Close Menu