Moji milí čtenáři
jak jsem slíbila, dnes se s vámi podělím o první recept. Chtěla jsem vám přeložit recept na cheesecake de maracuyá, ale potom mi došlo, že v ČR asi jen tak maracuju neseženete.
Proto vám zde napíši, jak připravit Torta de Tres leches. Řekla bych, že to je takový typický peruánský dort. A pro mě to byla úplně první sladká dobrota, kterou jsem tady ochutnala.
Torta de Tres leches:
Ingredience:
Korpus – 2 hrníčky mouky, hrníček cukru krystal, 3 vajíčka, 1/2 hrníčku mléka, vanilková esence
Krém – plechovka kondenzovaného mléka, 1 hrníček normálního mléka, 1 hrníček smetany (crema de leche)
na ozdobu celého dortu – smetana ke šlehání (chantilly), skořice, ovoce dle vašich preferencí
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Mixérem ušleháme bílky a budeme přidávat cukr. Poté přidáme mouku, vanilku, žloutky a mléko. Směs vložíme do vymazané dortové formy a pečeme přibližně 40 minut. Po upečení ho rozkrojíme na půl a necháme vychladnout.
Smícháme kondenzované mléko, normální mléko a smetanu. polovinu směsi nalijeme na jednu půlku korpusu (aby korpus nasákl tu šťávu) potom můžeme vložit nějaké ovoce nebo namazat marmeládu a přikryjeme druhou polovinou korpusu a znovu polijeme směsí.
Vyšleháme smetanu a pokryjeme jí celý dort. Na vrh dortu můžeme nasypat trochu skořice a ozdobit jak budeme chtít.
A dort je hotov.
Tady vám ještě přikládám všechny recepty ve španělštině a postupem času budu překládat o další dobroty:
A pokud vyzkoušíte dort upéct, určitě mi dejte vědět, jak to dopadlo! 🙂
Mějte se hezky
vaše Kačenka